حدیث روز
پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله و سلم): هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند هر چند با او باشد. بحارالانوار ج2 ص 138

شنبه, ۳ خرداد , ۱۴۰۴ Saturday, 24 May , 2025 ساعت ×
اجازه نقل روایت از آیت الله صفائی خوانساری
03 تیر 1401 - 12:51
شناسه : 925
بازدید 1954
31
نگاهی گذرا به زندگانی فقیه اهل بیت علیهم السلام استاد حاج سید مرتضی خاتمی ...

فقیه عالیقدر آیة الله سید مصطفی صفائی خوانساری ( رحمت الله ) به سال ۱۳۲۱ هـ.ق در خوانسار دیده به جهان گشود. پس از گذراندن مقدمات و سطح در زمان تأسیس دوباره حوزه علمیه قم به همت آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی در سال ۱۳۳۸ ه ق به قم عزیمت می کند و از […]

ارسال توسط :
پ
پ

فقیه عالیقدر آیة الله سید مصطفی صفائی خوانساری ( رحمت الله ) به سال ۱۳۲۱ هـ.ق در خوانسار دیده به جهان گشود. پس از گذراندن مقدمات و سطح در زمان تأسیس دوباره حوزه علمیه قم به همت آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی در سال ۱۳۳۸ ه ق به قم عزیمت می کند و از شاگردان خاص ایشان و نیز از همدرسان و دوستان نزدیک امام خمینی، آیت الله گلپایگانی، آیت الله محقق داماد و … بودند. و نیز به نجف اشرف مهاجرت کرده و در محضر آیات عظام: سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا حسین نائینی، حاج آقا حسین قمی، و… تلمذ نموده است تا جایی که از محضر مرجع زعیم و بزرگ سید ابوالحسن اصفهانی و سید جمال الدین گلپایگانی اجازه اجتهاد و نیز از محدث بزرگ شیخ عباس قمی و شیخ آقا بزرگ تهرانی ( صاحب الذریه ) و… اجازه نقل روایت دریافت نموده است. معظم له از بزرگان حوزه علمیه پس از مرحوم شیخ عبدالکریم حائری یزدی ( استاد امام خمینی ) به شمار می رفته که یکی از چند نفری است که حوزه قم را برای مرجعیت آیت الله العظمی بروجردی مهیا می کنند کما اینکه تفصیل آن در جلد ۳، ص ۵۱۶ ضیاء الابصار آمده است. از تألیفات ایشان کتب مهم فقهی، اصولی، فلسفی و عرفانی بسیاری است که تعدادآن بیش از سی عنوان کتاب است.

صبح ها در حرم حضرت معصومه ( علیها السلام ) نماز جماعت صبح پس از آیت الله العظمی مرعشی ( رحمت الله ) که در اول اذان صبح برپا می شد، و کمی بعد دومین نماز به امامت آیت الله العظمی شبیری زنجانی ( حفظه الله ) و دقائقی پس از آن، سومین نماز جماعت صبح، به امامت حضرت آیت الله صفائی خوانساری ( رحمت الله ) برپا می گشت. و کتابخانه شخصی ایشان بیش از هشتاد هزار و پانصد نسخه خطی در آن دیده می شده می شده که در حاکی از وسعت تتبع و تحقیق ایشان بوده است. معظم له پس از آشنایی با حضرت استاد و رؤیت اجازه آیت الله العظمی خوانساری ( رحمت الله)، دو سال قبل از وفات خویش، اجازه نامه ای برای حضرت استاد ( دام ظله ) می نویسند که در این اجازه نامه نیز از اساتید و مشایخ اجازه خویش که از اعلام تشیع و فقه و فقاهت هستند به طور تفصیل نام می برد. در سال ۱۴۱۳ هـ.ق دار فانی را وداع گفته و در کنار استاد خویش آیت الله العظمی حائری یزدی در مسجد بالا سر حضرت معصومه ( علیها السلام ) مدفون می شود ( رحمة الله علیه رحمتة واسعه )

 

اجازه ی نقل روایت از آیته الله صفائی خوانساری

ترجمه

به نام خدا… صلوات بر رسول اکرم و آل… لعنت بر دشمنانشان…

به درستی که جناب عالم فاضل آن کسی که از نسل پاکان است و مورد توفیق و کمک الهی است در جهت نشر آثار اجداد خود، سید مرتضی خاتمی نقوی رضوی خوانساری ( که خداوند متعال مجد والای ایشان را دوام فرماید ) طلب اجازه نقل احادیث اجدادشان را نموده اند  از مکتب علماء مذهب دوازده امامی پس من اجازه را به ایشان اعطاء نمودم…

  • ترجمه به طور خلاصه : بعد اجازه ی نقل کتب مذکور را می نویسد . ۱٫ نهج البلاغه ۲٫ صحیفه سجادیه ۳٫ کتب سه « محمد » یعنی کافی و من لا یحضره الفقیه و تهذیب و استبصار ۴٫ کتب چهار « محمد » بعدی وسائل و مستدرک و وافی و بحار الأنوار.

از اجازه را از چند طریق که به ایشان رسیده است و ایشان دارند به حضرت استاد انتقال می دهند را ذکر می کنند ک از ۵ طریق است : ۱٫ پدرایشان علامه سید احمد صفائی رحمت الله ۲٫ آیت الله العظمی حائری یزدی رحمت الله ۳٫ آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی رحمت الله ۴٫ آیت الله العظمی آقا سید ضیاء عراقی رحمت الله ۵٫ آیت الله العظمی بروجردی رحمت الله و در پایان نوشته اند :« و ایشان دارای اجازه است که در امور شرعیه و حسبیه که در عصر غیبت، مشروط به اذن فقیه جامع الشرایط است سرپرستی نماید. سفارش می کنمد ایشان را ( که خداوند بر توفیقشان بیفزاید ) به آنچه که اساتید گذشته ی من، مرا به آن سفارش کردند و آن : برپا نمودن نماز دز اول وقت و ترک ننمودن عبادت سحرگاه که رسول خدا صلی الله علیه و اله به امیرالمؤمنین علیه السلام سه بار به نماز شب سفارش نمودند  و نیز ایشان را سفارش می کنم به قرائت قرآن در شب ها بخصوص به خواندن سوره های یس و تکاثر و الحاقه و هود و واقعه و اینکه مرا در دعا های خویش فراموش نکند بخصوص بعد از نماز های خود، چه در حال زندگی ام و چه مردنم. سلام بر ایشان باد و بر بندگان شایسته ی الهی، و رحمت و برکات خداوند ب ایشان باد.

  • نوشته این را حقیر ترین : مصطفی حسینی خوانساری ( که خدا او و پدرش را عفو فرماید ) به تاریخ ۲۷ ربیع الاول ۱۴۱۱ هـ ق.